Voedselestafette Voedselestafette
Voedselestafette…doet u ook mee?!
Wijkgemeente ZuidWest zamelt de hele maand november producten in voor de Voedselbank Veenendaal. Wekelijk verzorgt de voedselbank momenteel ong. 130 voedselpakketten. De levering van producten door bedrijven en supermarkten in Veenendaal is hiervoor niet toereikend. Om de voedselvoorraad op peil te houden doet de voedselbank daarom ook een beroep op de kerken. Het streven is dat elke maand 2 kerken een inzamelingsactie houden. Omdat de nood in onze woonplaats nog steeds hoog is, willen we ook dit jaar onze bijdrage leveren. Elke zondagmorgen kunnen producten worden ingeleverd. Daarnaast is er ook inzameling op de maandagavonden van 18.45 – 19.45 uur, in de hal van de kerk.

We zamelen alleen deze producten in (houdbaarheidsdatum minstens december):

• aanmaaklimonade/siroop
  • blikje vis (speciaal aanbevolen!)
  • chocolademelk houdbaar
  • chocopasta
  • havermout
  • koffie pakken 250 gr./500 gr.
  • mayonaise
  • melk houdbaar
  • olijfolie/zonnebloemolie
  • ontbijtkoek

Wilt u liever geld doneren? Bij beide ingangen van de kerk staat daarvoor een collecte-emmertje. Aan het eind van de maand koopt de diaconie van het geld producten waar een tekort aan is. Mocht u liever geld overmaken, dan kan dat op rek.nr.
NL46 ABNA 0577889745 t.n.v. Voedselbank Veenendaal o.v.v. ‘Voedselestafette’.
Boven de voedselbank is ook een kledingbank voor cliënten van de voedselbank. Gaat u uw kledingkasten binnenkort opruimen? Dan kunt u nog goede, bruikbare kleding en schoenen (voor jong tot oud) inleveren op de Gilbert van Schoonbekestraat 75; van maandag tot donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur en op dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Door de voedselbank te steunen helpen we mensen die leven onder het bestaansminimum. Armoede is dichterbij dan u wellicht denkt; het kan ons allemaal overkomen. De diaconie beveelt de voedselestafette dan ook van harte bij u aan. Laten we er met elkaar een geslaagde actie van maken!