Zondagskind Zondagskind
Zonder kinderen is onze eredienst niet compleet. Die notie komt onder meer naar voren in het zondagskind. Elke zondag mag er één kind het zondagskind zijn. Hij of zij is herkenbaar aan de zonnebloem die als een broche wordt gedragen.

Verschillende momenten
Het zondagskind speelt op verschillende momenten een rol in onze eredienst.
Direct al bij binnenkomst krijgt u als kerkganger de zondagsbrief uitgereikt door het zondagskind.
Het neemt aan het begin van de dienst het licht van de paaskaars en steekt daarmee de liturgische kaarsen en het licht voor de kindernevendienst aan. De liturgische kaarsen staan voor het Eerste (of Oude) Testament en het Tweede (of Nieuwe) Testament.
Het zondagskind gaat met het brandende lantaarntje de andere kinderen voor naar de nevendienst.
Aan het einde van de dienst heeft het zondagskind ook een rol tijdens de collecte.
Eigen plaats voor kinderen
Met het zondagskind willen wij laten zien dat kinderen een eigen, volwaardige plaats hebben in onze gemeente.
 
Kindernevendienst Kindernevendienst
Eigen dienst voor kinderen basisschool
Het Bijbelverhaal alsof je het zelf beleeft ...

Kom je bij ons op zondagmorgen in de kerk? Dan mag je samen met alle andere kinderen van de basisschool naar een eigen dienst.

Mooi verteld
In de dienst voor grote mensen is de preek toch wel een beetje lastig om te volgen. Maar de juf van de kindernevendienst vertelt het Bijbelverhaal zo mooi, dat je het (bijna) zelf beleeft…
Na de vertelling
Je hoeft niet alleen maar te luisteren in de kindernevendienst. Na het verhaal ga je knutselen, kleuren, een spel doen of doorpraten over het verhaal.
'Kom maar naar voren'
De kindernevendienst begint, vlak voordat de dominee gaat preken. 'Kom maar naar voren,' hoor je hem of haar dan zeggen. Voordat je naar je eigen dienst gaat, heeft hij of zij nog een verhaaltje voor je.
 
Voortgezet onderwijs Voortgezet onderwijs
VO-dienst
Elke tweede en vierde zondag van de maand

Hoe kijk jij aan tegen het geloof van je ouders? Hoe zie jij Jezus? Wat betekent hij voor jou? Wat kun je als jonge en oudere christenen betekenen in deze wereld? Over deze en heel veel andere vragen gaat het in de VO-diensten. Wat jou bezighoudt, kun je daar in de groep gooien.

Leuke en lastige thema's
Zit je op het Voortgezet Onderwijs? Dan ben je hartelijk welkom in de VO-dienst. Iedere eerste en derde zondag van de maand. In de Treffic, op de zolder van het Trefpunt, denken jullie samen met een gemeentelid na over leuke en lastige thema's.