Bevestiging ambtsdragers Bevestiging ambtsdragers

Aan het begin van het jaar, meestal op de tweede of derde zondag van januari, worden  nieuwe ambtsdragers bevestigd en treden anderen terug als ambtsdrager.

Ondersteund

Er is veel werk te doen in de Petragemeente. Gelukkig hoeven de ambtsdragers dat niet alleen op te pakken. Zij worden daarin ondersteund door veel vrijwilligers. Ambtsdragers hebben een speciale opdracht op pastoraal of diaconaal terrein. Omdat zij in de uitvoering daarvan geconfronteerd kunnen worden met vertrouwelijke zaken, hebben ambtsdragers een zwijgplicht. Samen met de predikant vormen de ambtsdragers de wijkkerkenraad.

Bevestigingsdienst

De bevestigingsdienst staat in het teken van het werk in de gemeente. Met een duidelijk uitgesproken 'ja' geven de nieuwe ambtsdragers aan hun taak in de gemeente zo goed mogelijk te willen uitoefenen. Wordt iemand voor de eerste keer ambtsdrager, dan belooft hij of zij ook om zich te houden aan de zwijgplicht.

Interesse

Hebt u interesse om een functie binnen de wijkkerkenraad te bekleden? Neemt u dan contact op met de voorzitter van de wijkkerkenraad.