Geloofsbelijdenis in de Petrakerk Geloofsbelijdenis in de Petrakerk

Bijzonder moment tijdens de Paaswake

'Wie zeggen de mensen dat ik ben?' Jezus vraagt dat in het Evangelie aan zijn discipelen. In de dienst van openbare geloofsbelijdenis geven mensen een persoonlijk antwoord op die vraag. En ze zeggen te geloven dat zij met Jezus zijn gestorven en opgestaan, de gedachte die ook de hele viering van de Paaswake bepaalt.

Gesprekken

Om tot dat persoonlijke antwoord te komen en om te zeggen dat je erop vertrouwt dat Jezus Heer is, is meestal een proces. Gedurende een aantal maanden leven belijdeniscatechisanten naar deze dienst toe. Zij voeren gesprekken met de predikant over wat hun belijdenis betekent in hun leven.

Paaswake

In de Paaswake zijn we in de Petrakerk in afwachting van de paasmorgen. We zijn laat op de avond bij elkaar in een sobere dienst. Gelovend in wat komen zal. In de vroege kerk was dit al een prachtig moment om belijdenis van je geloof af te leggen of om kinderen en volwassenen te dopen. Die traditie nemen we graag over door juist in deze dienst medegemeenteleden belijdenis te laten doen van hun geloof.

Interesse?

Denk je erover na om belijdenis te doen? Wil je er meer over weten? Neem dan contact op met het pastoraalmeldpunt .

3e zondag van advent
datum en tijdstip 16-12-2018 om 09:30u

Zondag 9 december 16:00 uur
Nine Lessons & Carols meer