Protestantse Kerk in Nederland
Petrakerk Veenendaal
 
 
De gedachteniszuil

De gedachteniszuil

Duidelijk zichtbaar in het liturgisch centrum

In iedere doopdienst hangt de predikant een kaartje met daarop de naam van de dopeling op de zuil. Na ieder in memoriam krijgt de naam van de overledene een plek op een andere zijde van de zuil. Ook de namen van leden die belijdenis doen, komen aan de zuil. Als een zichtbaar teken. Om te gedenken en te vieren.

Moderne hoop stenen

In het Eerste of Oude Testament lezen we op verschillende plekken hoe het volk Israël her en der een hoop stenen vormt of een altaar opricht. Zie bijvoorbeeld Genesis 12:8, Genesis 13:18, Jozua 4:9 en Jozua 4:20-24. Zo vormt de gedachteniszuil in onze Petrakerk 'een moderne hoop stenen' om bepaalde gebeurtenissen te gedenken of te vieren. Gebeurtenissen die mensen een leven lang bijblijven en hen verbinden met de God van hun leven.

In deze kerk

De gedachteniszuil legt een verbinding tussen het kerkgebouw en de betrokken gemeenteleden. Het is in deze kerk, in deze gemeente dat jouw kindje werd gedoopt. Waar jij of je zoon of dochter belijdenis deed. Waar jouw geliefde werd uitgedragen of herdacht. Voor het aangezicht van God en in tegenwoordigheid van zijn volk.

Alfa en omega

De gedachteniszuil past helemaal bij de andere meubels in het liturgisch centrum. Hij heeft vier zijden. De zijde die het vaakst te zien zal zijn, heeft de functie van een aandachtswand. Op de zuil staan duidelijk de eerste en laatste letter van het Griekse alfabet: alfa en omega.

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

2e zondag van Pasen
datum en tijdstip 28-04-2019 om 09:30u
meer details

3e zondag van Pasen
datum en tijdstip 05-05-2019 om 09:30u
meer details

4e zondag van Pasen
datum en tijdstip 12-05-2019 om 09:30u
meer details

5e zondag van Pasen
datum en tijdstip 19-05-2019 om 09:30u
meer details

 
Kinderleerhuis start weer...
tekst
 
Link naar nieuwe website
link 
Stoelen- en bankenproef
 
Pastoraal meldpunt
meer
 
We zoeken een Jeugdwerker
Lees meer ...
 
Gemeente zoekt Predikant

Lees meer ...
 
Aanmelden voor de
Nieuwsbrief
 
wijdekerk

 
PGV-Vitaal Petrakerk
klik hier
Website voor de nieuwe wijkgemeente
Website 
 
Bestelformulier collectemunten
Klik voor de tekst
 
Privacyverklaring Protestantse Gemeente Veenendaal

Lees verder
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.