Zondagskind Zondagskind

Zonder kinderen is onze eredienst niet compleet. Die notie komt onder meer naar voren in het zondagskind. Elke zondag mag er één kind het zondagskind zijn. Hij of zij is herkenbaar aan de zonnebloem die als een broche wordt gedragen.

Verschillende momenten
Het zondagskind speelt op verschillende momenten een rol in onze eredienst.
Direct al bij binnenkomst krijgt u als kerkganger de zondagsbrief uitgereikt door het zondagskind.
Het neemt aan het begin van de dienst het licht van de paaskaars en steekt daarmee de liturgische kaarsen en het licht voor de kindernevendienst aan. De liturgische kaarsen staan voor het Eerste (of Oude) Testament en het Tweede (of Nieuwe) Testament.
Het zondagskind gaat met het brandende lantaarntje de andere kinderen voor naar de nevendienst.
Aan het einde van de dienst heeft het zondagskind ook een rol tijdens de collecte.

Eigen plaats voor kinderen
Met het zondagskind willen wij laten zien dat kinderen een eigen, volwaardige plaats hebben in onze gemeente.

4e zondag van Advent
datum en tijdstip 24-12-2017 om 09:30u