Zondag 9 december 16:00 uur Zondag 9 december 16:00 uur

Herkansing voor Nine Lessons & Carols in Petrakerk. Zondagmiddag 9 december, om 16:00 uur, krijgt het Tiels Vocaal Ensemble een nieuwe kans om in de Petrakerk aan de Kerkewijk hun programma van Nine Lessons & Carols uit te voeren. Vorig jaar ging op het laatste moment de viering niet door als gevolg van de hevige sneeuwval. Als het weer deze keer meewerkt kunnen de liefhebbers van Engelse kerk- en kerstmuziek hun hart ophalen. Het oorspronkelijke concept van de viering behelst het houden van negen lezingen (Lessons), afgewisseld met negen responsories of carols (liederen). In 1918 werd dit concept door Eric MilnerWhite aangepast voor gebruik tijdens een dienst op kerstavond in de kapel van King’s College in Cambridge. Daarin werd – in negen korte Bijbellezingen uit Genesis, de profetische boeken en de evangeliën – het verhaal verteld van het paradijs, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus. De lezingen werden afgewisseld met het zingen van kerstliederen, gezangen en koormuziek. In de loop der jaren verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, vooral in Anglicaanse kerken. Ook elders in de wereld hebben deze Festivals zich, als opmaat naar Kerst, een vaste plaats verworven in veel lokale kerkelijke gemeenten. De schriftlezingen komen nu ook uit het nieuwe testament. De oorspronkelijke (zeer moeilijke) gezangen werden grotendeels vervangen door de eenvoudiger en goed in het gehoor liggende Carols. Het Tiels Vocaal Ensemble staat onder leiding van Ben Middeldorp. De begeleiding is in handen van Jonathan Kooman. Medewerking wordt verder verleend door Bert Wisgerhof op orgel (pre- en postludium) en lectoren Annette Schot en Roosje Wisgerhof. De toegang is gratis. Wel is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

3e zondag van advent
datum en tijdstip 16-12-2018 om 09:30u

Zondag 9 december 16:00 uur
Nine Lessons & Carols meer